U 2018. u hotelu Patria 20% više gostiju nego 2017.

Intervju s Marijom Vuko, suvlasnicom i voditeljicom hotela Patria objavljen 28. siječnja 2018. u Glasu Slavonije.

Najveći broj, od prošlogodišnjih ukupno 36.000 baranjskih noćenja, ostvareno upravo u belomanastriskom hotelu Patria.

Belomanastirski hotel Patria jedan je od nositelja nagrade Guest Review Award za 2018. koju Booking.com dodjeljuje na osnovi recenzija prošlogodišnjih gostiju.
- Sjajna recenzija zapravo je zahvalnica vidljiva korisnicima iz cijeloga svijeta. Svoje ste goste toliko oduševili da riječima hvale i zahvale nije bilo kraja te zahvaljujući tome vaš smještajni objekt krasi jedna od najboljih ocjena u booking.com-u - stoji u obavijesti koja je ovih dana stigla na adresu hotela Patria, a koja je ujedno i obavijest o ovoj važnoj nagradi.

- Priznanja poput ovog daju nam dodatni poticaj da kreiramo još kvalitetniju ponudu i uslugu za naše goste - ističe Marija Vuko, suvlasnica i voditeljica hotela, naglašavajući kako joj je posebno drago što su tako odlučili gosti, dakle oni zbog kojih hotel, na neki način i postoji. Sada već nadaleko poznati hotel Patria ulazi u trinaestu godinu rada. Od kada je, na Svetu Katu 2006. godine, otvorio svoja vrata, jedinom je baranjsku gradu dao još urbaniji štih, a baranjsku turističku ponudu obogatio. U nepunih godinu dana od otvaranja zabilježeno je više od 3000 domaćih i inozemnih gostiju, a ova je brojka sada kudikamo veća. Veliki broj od prošlogodišnjih približno 36.000 noćenja u Baranji ostvareno je upravo u Patriji.

- Gosti nam stižu iz cijeloga svijeta. Ponosni smo što je prošla godina bila rekordna jer smo ostvarili 20 posto noćenja više u odnosu prema 2017. godini, priča Vuko dodajući kako su im gosti bili brojni domaći i inozemni političari (u hotelu su boravili svi hrvatski predsjednici osim dr. Franje Tuđmana, nedavno je u njemu bio i premijer Plenković…), estradne zvijezde, poznati sportaši, biznismeni i ‘‘obični‘‘ turisti. Mnogi od gostiju u hotel se vraćaju što je sasvim dovoljan dokaz o hotelskoj usluzi i njegovu interijeru. U ovom trenutku gostima su na raspolaganju 52 sobe (među kojima i dva predsjednička apartmana) sa 115 ležajeva. Poseban adut im je kongresni turizam.

- Sve je više udruga, institucija, ustanova i sličnih koji se upravo kod nas odlučuju za održavanje raznih seminara ili team buildinga, kaže dodajući kako se sve spomenuto održava u kristalnoj sali kapaciteta 450 osoba, nekoj od tri manje ili u etno selu Baranjski divani, također u sklopu hotela. U planu je gradnja jedne nove dvorane, kapaciteta približno 150 mjesta. Ona će biti idealna za ‘‘srednje‘‘ skupove. Sigurno je kako ne treba zaboraviti ni na hotelski wellness-centar te eno-gastro ponudu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Za goste se, inače, brine u prosjeku 25 zaposlenika. Broj djelatnika je promjenjiv. Sve ovisi o sezoni ili vrsti događaja koji su kod nas organizirani, objašnjava Vuko.

Dodaje kako je zadovoljna suradnjom s ostalim baranjskim turističkim djelatnicima te podvlači kako se samo dobrom suradnjom, koja podrazumijeva i raznolike sadržaje, Baranja može još uspješnije predstaviti domaćim i inozemnim gostima.

Slijedi temeljita rekonstrukcija i obnova hotela.

Sezona traje gotovo neprekidno, premda su kraj siječnja i veljača nešto mirniji. Stoga su odlučili zimske mjesece iskoristiti za obnovu i rekonstrukciju. ‘’Obnova će biti temeljita, a implementirat ćemo i neke nove sadržaje’’, priča Vuko. Nova će lica dobiti sobe i wellness-centar, koji će biti proširen i na jedan od dva postojeća predsjednička apartmana. Korisnike wellnessa dočekat će jacuzziji i nove saune, a mjesta će biti i za teretanu i novu igraonicu. Važno je istaknuti da će hotel, bez obzira na obnovu, cijelo vrijeme biti otvoren.

Ivica Getto
Glas Slavonije, 28. siječnja 2019.